donderdag 17 december 2015

Prachtig concert!


Vorige week donderdag hadden we een winterconcert op Jarnes school. Wederom een hele belevenis en iets waar we in Nederland jaloers op mogen zijn.

Op Jarnes school zijn 2 orkesten (Gold Band en Blue Band), die beiden uit ongeveer 110 leerlingen bestaan. Dit betekent dat 1 op de 3 leerlingen een muziekinstrument speelt (school heeft ong. 650 leerlingen).  In de Gold Band zitten leerlingen uit grade 6 en 7. In de Blue Band spelen leerlingen uit grade 7 en 8. Jarne is dit schooljaar begonnen in de Gold Band, maar promoveerde al snel naar de Blue Band.

Beide 'bands' bestaan uit de volgende instrumenten: dwarsfluit, hobo, klarinet, basklarinet, fagot, altsaxofoon, tenorsaxofoon, baritonsaxofoon, trompet, hoorn, trombone, euphonium, tuba en slagwerk. Dwarsfluit, klarinet, trompet en trombone zijn de meest populaire instrumenten. Jarne speelt trompet.

Het mooie hier is dat de repetities met de band en de eigen muziekles (Jarne heeft in groepje van 8 trompetles) allemaal onder schooltijd zijn. Dus behalve dat we er voor moeten zorgen dat Jarne een trompet heeft (maar die had hij in NL al), wordt het allemaal geregeld. De band oefent 2 of 3 keer per week en 1 keer per week heeft Jarne trompetles. Daarnaast speelt hij ook nog 1 keer per week in de Jazzband op school. Hierin spelen 15 leerlingen en om hierin te mogen spelen, moest er een echte auditie gedaan worden. Kortom: aan muziek geen gebrek!

Het concert vond plaats in de gymzaal. Deze was goed gevuld. Wij wisten niet dat het zo groot zou zijn, 10 minuten voor aanvang komen bleek aan de late kant te zijn. Dus hadden we een sta-plaats achterin de gymzaal. Zo konden we het overigens wel goed zien, alleen jammer dat de foto's van zover af zijn. En op de foto zie je maar een deel van Jarnes band.



Bij binnenkomst kregen we een programmaboekje. In het programmaboekje stond verder nog extra informatie bij de muziekstukken en per band alle namen van de leerlingen met bijbehorend instrument.




















En...... heel Amerikaans: op de achterkant van het boekje 'Why we are in band.....'. Hoop dat het een beetje leesbaar is.......



En als je de gespeelde muziek wilt horen, kan dat via deze link:


Een mooi begin van de winter...... hoewel de winter ook hier nog even op zich laat wachten. Wel jammer, want we hoopten op een witte kerst dit jaar. Dat wordt nog niet skiƫn in de kerstvakantie, maar gelukkig kunnen we hier genoeg ander dingen doen. Zondag komen 2 Nederlandse vriendinnen van Byrthe bij ons en maandag een vriendje van Jarne. Dat wordt gezellig de komende weken, we hebben er zin in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten