maandag 16 november 2015

Allerlei


Het is alweer even geleden dat ik een bericht heb geplaatst, dus hoog tijd voor een update:

Gisteren heeft Jarne met zijn baseballteam de playoff-finale gewonnen en dus zijn ze herfstkampioen! Natuurlijk erg leuk dat Jarne in zijn eerste seizoen gelijk kampioen wordt, maar nog leuker om te zien hoeveel plezier hij in baseball heeft en hoeveel hij de afgelopen maanden heeft geleerd. Er wordt dan ook druk geoefend in de tuin! In de lente krijgt zijn baseballcarrière zeker een vervolg.

Het kampioensteam!!!

Een blije Jarne met medaille


Vorige week hebben we bezoek gehad uit Nederland: Clariss, Jeanine, Marleen en Dorothé. Dat was natuurlijk erg gezellig! Uiteraard vooral New York verkend met z'n allen. Zelf ook weer stukken van NY gezien waar ik nog niet geweest was,o.a. het 9-11 memorial, de Brooklynbridge, Chinatown en Little Italy. 
Kleine foto-impressie:

 
 


Maar naast New York ook geshopt en uitgewaaid en genoten van de culinaire activiteiten van Albert! 

uitwaaien met Byrthe
Inmiddels is de rust hier teruggekeerd en zitten we weer in het normale ritme. De kinderen zijn vandaag gestart met hun 2e marking period op school, in totaal zijn er 4 marking periods. Dus een kwart van het schooljaar zit er alweer op. Bij Jarne op school starten er nu allerlei activiteiten voor en na school. Hij heeft zich ingeschreven voor zaalvoetbal (op dinsdag en donderdag voor school 7.45-8.15 uur, dat wordt dus vroeg opstaan) en voor de roboticsclub (op dinsdagmiddag uit school). 

30/31 oktober hebben we (oftewel de kinderen) uiteraard ook Halloween gevierd. Dit jaar viel het op zaterdag. Dit betekende dat de kinderen op vrijdag verkleed naar school gingen. Op de Middle School waren bijna alle kinderen verkleed en ook alle leraren. Zo waren de leraressen van de 7th grade bijv. allemaal als Mignon verkleed en Jarnes homeroomteacher was een dag Darth Vader. Jarne vertelde dat de kinderen ook echt leuk verkleed waren, zo waren een aantal jongens uit de 7th grade allemaal verkleed als een Sesamstraat personage. Jarne had zelf een Halloweenpak aan (kostuum met allemaal pompoenen).
Op de High School waren er ook veel leerlingen verkleed, maar niet meer zo uitgebreid als op de Middle School. Ook de leraren waren helaas niet meer verkleed. Byrthe was samen met 3 andere meiden als de care bears.


Het echte Halloweenfeest was op zaterdag: 'trick or treat' langs de deuren. Jarne is samen met een jongen uit zijn klas langs de deuren gegaan en Byrthe met de 'care bears'. Ze vonden het allebei erg leuk en kwamen met een grote zak snoep thuis!
Wel jammer dat er bij ons huis geen kinderen langskwamen. We wonen net buiten het dorp aan een drukke, donkere weg. Dat was waarschijnlijk de reden....

O ja, nog steeds geen beer gezien...... Gisteren tijdens de baseballwedstrijd van Jarne kregen een paar moeders een berichtje op hun telefoon binnen dat er een beer in het dorp was, maar helaas liet ie zich niet aan ons zien.......





Geen opmerkingen:

Een reactie posten