vrijdag 30 oktober 2015

Heerlijk herfstweer

Wat hebben we hier toch een prachtige herfst! (in NL nu ook, hoorde ik)

De lucht is strakblauw en meestal ik het overdag een graad of 15 met soms een uitschieter naar boven. Afgelopen woensdag hebben we één slechte dag gehad. Het heeft 24 uur lang bijna onafgebroken geregend met af en toe een stortbui, waarbij het water over de weg stroomde. Hierdoor zijn er heel veel bladeren naar beneden gekomen. Maar gelukkig zijn er ook genoeg in de boom blijven hangen, zodat we nog steeds van een prachtig kleurenpalet kunnen genieten. Al die gekleurde bladeren op de grond hebben ook wel wat. Vanochtend hardgelopen, o.a. in Ramapo Valley, prachtig natuurgebied. Heerlijk om door die laag knisperende bladeren te rennen!
Ramapo Valley is de afgelopen weken een paar keer dicht geweest, omdat de beren 'ongewoon' gedrag vertoonden en het niet veilig was om daar te wandelen. Helaas hebben ze vier beren afgemaakt. Het probleem is waarschijnlijk dat mensen de beren te eten geven, waardoor de beren niet meer bang zijn en dat levert problemen op..... Hier in huis hele gesprekken over gevoerd. Want het blijft raar dat de beren worden afgemaakt, terwijl mensen de oorzaak zijn van het probleem. M.n. Jarne maakt zich daar erg druk over. Vorig jaar is er iemand omgekomen door een aanval van een beer, waardoor ze nu extra alert zijn. 

Tijdens mijn rondje rennen zag ik dat de tuinmannen weer erg actief waren. I.t.t. in NL ben je hier een uitzondering als je je eigen tuin bijhoudt. Hiervoor worden de 'landscapers' ingehuurd. De tuinen zijn in het algemeen erg groot, dus zo gek is het niet. Ze zijn vaak met 3 of 4 man aan 't werk en komen voorrijden met een grote pickup truck en een meterslange kar erachter, waar allerlei machines uit tevoorschijn komen. Nu is het vooral de tijd van de bladblazers. Een mooie klus, want het levert een metershoge berg aan bladeren op. 

Gisterochtend lag de auto ook onder een bladerdeken. Die heb ik eerst maar bladervrij gemaakt voor ik instapte. Een mooie oefening voor als de sneeuw gaat komen......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten