vrijdag 2 oktober 2015

Het 'gewone' leven

Ook hier heeft inmiddels het 'gewone' leven zijn intrede gedaan:
kinderen elke dag naar school en Albert aan 't werk. En ik heb mijn eigen beslommeringen.
Vandaag de eerste dag sinds we hier zijn dat ik niks op het programma heb staan. Dat is even wennen..... hoe lang zal dit wel niet geleden zijn? Voor mijn gevoel jaren geleden.....
Vanochtend kinderen naar school gebracht en daarna met kopje koffie uitgebreid de krant gelezen. Ook wel een keer lekker. En nu tijd voor een nieuw bericht op mijn blog.

Deze week de eerste volledige schoolweek. Tot nu toe hadden de kinderen elke week wel een vrije dag. Albert is deze week in Duitsland (vorige week donderdag vertrokken, komt morgen gelukkig weer thuis). Dus we zijn een week met zijn drieën. De laatste maanden in Nederland waren we dat wel gewend, maar het voelt hier toch anders.

De herfst lijkt ook hier zijn intrede te doen. Begin van de week haalden we nog de 28 graden, maar vandaag wordt het niet warmer dan een graad of 13. Dat is even wennen. De lange broeken en truien mogen weer aan. En het is behoorlijk regenachtig. Na twee maanden prachtig weer, mag dat ook wel een keer.

Na op verschillende plekken te hebben getennist, heb ik inmiddels vaste groepjes gevonden. Op dinsdag ga ik meedraaien in een tennisleague (single). Dit houdt in dat ik elke 2 à 3 weken een single-wedstrijd speel. Dit wordt georganiseerd door een tenniscoach die na de wedstrijd feedback geeft aan alle speelsters (eerste keer van mijn leven dat ik een tenniscoach heb). Elke week zijn er 6 speelsters en na afloop wordt er samen geluncht. Dat is wel zo gezellig.
Op de dinsdagen dat ik niet single, draai ik mee in een 'round robin': 12 of 16 speelsters spelen in wisselende samenstelling dubbels.
Dus dinsdag wordt mijn tennisdag. Er wordt in tennishallen gespeeld en gaat dus altijd door.

Byrthe mocht gisteren ook binnen tennissen. Ze moest met haar team spelen in het 'state tournament'. Aangezien er regen werd voorspeld (uiteindelijk bleef het droog), werd er een tennishal afgehuurd, want de wedstrijden moesten doorgaan. De banen waren vanaf 14 uur beschikbaar. De 7 meiden van het tennisteam hoefden vanaf 13 uur geen lessen meer te volgen (normaal tot 14.45 les) en gingen met de schoolbus naar de tennishal. In het toernooi zijn ze als 8e geplaatst (van de 16). Gisteren hebben ze redelijk makkelijk gewonnen van de nr. 9 (alle 5 wedstrijden gewonnen). De volgende wedstrijd is tegen de nr. 1 geplaatst. Dat wordt een stuk lastiger.
Sport is echt een belangrijk issue op de High School. Beide tenniscoaches gingen mee en ook de 'athletics director' van de school kwam kijken. De High School heeft een aparte directeur voor het sportgedeelte!

Naast sport is muziek op de scholen een belangrijke bezigheid. Helaas speelt Byrthe op dit moment geen muziekinstrument meer, maar Jarne wel. Op Jarnes school zijn twee orkesten die beiden uit ongeveer 110 leerlingen bestaan. De beginnende muzikanten spelen in de Gold Band. De meer gevorderde muzikanten in de Blue Band. Jarne is vorige week 'gepromoveerd' naar de Blue Band. Er wordt 2 of 3 keer per week (wisselend per week) gerepeteerd met de Blue Band en daarnaast heeft Jarne elke week een uur trompetles met een groepje leerlingen. De trompetles is onder schooltijd. Dit betekent dat je een andere les mist en met de docent overlegt hoe je dit in kunt halen. De repetitie met de Band is het laatste lesuur. In dat uur hebben kinderen of Band of study hall (onder begeleiding huiswerk maken). Het eerste optreden is in december. Ben heel benieuwd! Het is toch geweldig dat 1 op de 3 kinderen op de Middle School een instrument speelt en dat je in zo'n groot orkest mag spelen!

De gemoederen worden hier verder bezig gehouden door orkaan Joaquin. Het lijkt erop dat de orkaan op tijd af gaat buigen naar de oceaan, maar niet iedereen is er hier al gerust op. De kinderen hopen dat de orkaan onze kant op komt, want ze hebben gehoord dat de scholen een week dicht waren tijdens orkaan Sandy. Of de orkaan hier nu komt of niet, in ieder geval is er slecht weer op komst.

En de jeugd is in de ban van Halloween. Het duurt nog een maand, maar veel tuinen zijn al versierd in het kader van Halloween. Gisteren met Jarne een tuin gezien die helemaal vol stond met 'enge' poppen. Binnenkort plaats ik wel wat foto's van Halloweentuinen.
 
Byrthe heeft met drie meiden afgesproken dat ze samen 'trick or treat' gaan doen. Er wordt nu flink gebrainstormd hoe ze zich gaan verkleden (het lijkt wel carnaval). Het schijnt dat de kinderen ook verkleed naar school gaan met Halloween. Jarne is ook zeker van plan om mee te doen. Die moet nog even op zoek naar een groepje bij wie hij zich aan kan sluiten.
Wij hebben de eerste Halloweenversieringen ook in huis gehaald en als het aan de kinderen ligt volgt er nog veel meer......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten