zaterdag 26 september 2015

En....weer een sportwedstrijd

Deze keer zijn we naar een ijshockeywedstrijd geweest, samen met Alberts ouders (zij waren 2 weken in de VS).
Afgelopen woensdag naar het Barclays Center, middenin Brooklyn. Het was een preseason-wedstrijd (dan zijn de kaartjes nog betaalbaar): New York Islanders - New Jersey Devils.
 
 
Normaal gesproken ben ik niet zo'n ijshockeyfan, maar het was toch wel erg leuk om te zien. Er gebeurt van alles: het is best een kunst om de puck goed te blijven volgen. Het gaat razendsnel. En de spelers worden regelmatig tegen de boarding geduwd, ook waren er verschillende schermutselingen. De wedstrijd is 3x20 minuten (met 18 minuten rust tussendoor), maar de tijd gaat alleen door als de puck in beweging is. In totaal duurt de wedstrijd ongeveer 2,5 uur. Avondvullend dus. En... wij zijn weer een Amerikaanse ervaring rijker!
En natuurlijk was ook in dit stadion weer genoeg te eten en drinken. En ook hier, zoals bij alle sportwedstrijden, startte de wedstrijd weer met het zingen van het Amerikaanse volkslied. Bij de wedstrijden waar wij zijn geweest, was er steeds een zanger(es) die het volkslied live zong. Al een keer een meisje van een jaar of 9 gezien die prachtig zong in een vol stadion, deze keer was het een volwassen man.
 
En verder genieten we natuurlijk ook van de wedstrijden die Byrthe en Jarne spelen.
Het High School sporten is erg belangrijk in Amerika. Alle uitslagen komen in de krant. Voor Byrthe natuurlijk erg leuk dat ze in een Amerikaanse krant staat. Ben er nog niet achter in welke krant, in ieder geval niet het gratis huis-aan-huis-blad. Heb alleen van de door haar gewonnen wedstrijden krantenartikeltjes gekregen van een moeder van één van haar teamgenoten. 

 
En Jarne is druk aan het baseballen. Vindt hij erg leuk. Naast het goed kunnen vangen, gooien, slaan en lopen, blijkt het een behoorlijk tactisch spel te zijn. Albert en ik raken er ook steeds beter in thuis. Inmiddels heeft Jarne 2 wedstrijden gespeeld (beiden gewonnen) en heeft zelf ook al punten binnen kunnen halen. Het veldwerk is iets moeilijker, maar daar wordt vandaag op getraind. En er zitten jongens in het team die dat erg goed kunnen. Jarne is de enige nieuweling, de rest speelt al jaren baseball. Maar de coaches zijn erg tevreden. In de mail na de eerste wedstrijd stond: 'A special mention that Jarne got a hit in his first pitch in his first game ever. Great job Jarne!'
En zijn eigen shirt is klaar, dus morgen speelt hij niet meer als 'Kirk' (geleend shirt), maar als 'Sikkema'.



Naast baseball speelt Jarne sinds vorig weekend ook voetbal (donderdag trainen, zondag wedstrijd). Gaat er wel iets anders aan toe dan in Nederland. Het veld afgelopen zondag was een behoorlijk knollenveld. Morgen speelt Jarne thuis, dat veld ziet er iets beter uit.
We kwamen er vorige week achter dat we onze eigen stoeltjes mee moeten nemen naar voetbal. Alle ouders zaten op campingstoeltjes naar de wedstrijd te kijken. Ziet er wel grappig uit en morgen zal ik daar ook vrolijk aan mee doen. Al doende leert men!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten