woensdag 14 september 2016

Tropenrooster?

Net als in Nederland is het hier ook ruim boven de 30 graden. Echter één groot verschil: Byrthe en Jarne krijgen allerlei berichtjes binnen over tropenroosters in Nederland, hier wordt niet aan tropenroosters gedaan. Dat wil helaas niet zeggen dat er overal airco is in de school. Het is gewoon heel warm. En het sporten gaat ook gewoon door. Byrthe heeft al een aantal tenniswedstrijden gespeeld in 35 graden en Jarne heeft afgelopen weekend gevoetbald en gebaseballd. Hier in huis wordt verzucht 'tjonge, het is ook een keer warm in NL, kunnen ze niet eens een hele dag naar school,......' Als we zelf weer in NL wonen, zullen ze er wel anders over denken, vermoed ik.

Wat hebben we veel beleefd de afgelopen maanden. Echt geweldig.
Het begon met de 4th of July (Independance Day). Op 4 juli wordt gevierd dat de Verenigde Staten op 4 juli 1776 onafhankelijk werden. Dit wordt groots gevierd: iedereen is vrij en op heel veel plaatsen zijn vuurwerkshows. In Ramsey was een vuurwerkshow op 2 juli. Iedereen kwam met stoeltjes naar Finch Park (een heel groot veld met ong. 7 baseballvelden). Inmiddels hebben we geleerd dat we naar dit soort festiviteiten stoeltjes mee moeten nemen. De eerste stap hebben we dus gezet. Helaas moeten we aan de 2e stap nog even wennen: een goed gevulde koelbox meenemen. En een koelbox is hier een stuk groter dan in NL. De meeste mensen hebben een koelbox op wieltjes. Komend jaar kunnen we dit nog goed maken......
De vuurwerkshow was erg mooi, maar viel in het niet bij de vuurwerkshow die we op 4 juli hebben gezien. Toen zijn we naar Liberty State Park gegaan (Jersey City). Dit park ligt aan de Hudson en je hebt vanuit het park uitzicht op Manhattan en op het Vrijheidsbeeld. In het park was vanaf een uur of 13 een festival. Veel optredens (o.a. de Village People) en veel foodtrucks. Helaas was het weer die dag niet geweldig, maar ondanks dat was het er gezellig druk. Het festival werd afgesloten met een groots vuurwerk boven Manhattan en boven Jersey City. Dit vuurwerk werd synchroon afgestoken. Dus zowel voor als achter je zag je hetzelfde vuurwerk de lucht ingaan. Nog nooit zo'n grote vuurwerkshow gezien, dit zullen we niet snel vergeten. Echt prachtig!



Een paar dagen daarna zijn we naar NL gevlogen. Erg leuk om iedereen weer te zien en bij te kletsen. Byrthe en Jarne hebben zich ook weer uitstekend vermaakt met hun vrienden in Nederland. Erg leuk dat dat contact zo goed blijft. Soms lijkt het net of je niet weg bent geweest.
In de weken in NL veel leuke dingen gedaan: vriendenweekend Terschelling (altijd top!), weekendje weg met mijn familie ter gelegenheid van 50 jarig huwelijk van mijn ouders, bbq met HD-vrienden, etc. En vooral lekker bijgekletst met iedereen. Wel raar om daarna weer in het vliegtuig te stappen, wetende dat je de meesten ruim een jaar niet ziet......
Maar .... terug in Amerika stond ons een prachtige reis te wachten! We vlogen vanuit Amsterdam via Newark door naar Denver, waar onze auto klaar stond (had Albert daar al heen gereden voordat hij naar NL vloog). Daar vertel ik binnenkort over in mijn blog.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten