vrijdag 30 september 2016

En ook de bekers zijn groot!

Dat alles in Amerika groot is, wisten we al. Stiekem zijn we daar al behoorlijk aan gewend. Als er bezoek is, worden we er wel weer op geattendeerd. Eigenlijk heel raar hoe snel dingen 'gewoon' worden....... Of betekent dat dat we ons steeds meer thuis voelen hier? Ach.... als we weer in NL wonen, went al dat 'kleine' ook snel genoeg weer, denk ik.....
Maar sinds een paar weken weten we ook dat je hier grote bekers kunt winnen!

De afgelopen weekenden draaiden vooral om sport. Begin september hebben we met zijn vieren meegedaan aan de Color Run in Brooklyn. Een topevenement: 5 km rennen terwijl je allerlei kleuren verf over je heen krijgt en voor en vooral na de run een leuk feestje! Een aanrader om een keer aan mee te doen!






Half september hebben Jarne en ik meegedaan aan de Ramsey Run. Jarne kwam als 18e over de streep bij de 5 km (21.47 min) en ik als 20e bij de 10 km (48.31 min). Dit leverde ons beide een 'award' op: Jarne 3e in zijn leeftijdscategorie en ik 3e bij de dames. En een beker is hier gelijk heel groot. Dus ze staan nu beide te 'pronken' op de schoorsteenmantel. 





En afgelopen weekend stonden we langs de tennisbaan: Byrthe had een toernooi. Alle high schools uit de regio speelden tegen elkaar. Het was voor Ramsey High School een groot succes, want er werd als school een 2e plaats bij de kleine scholen gehaald. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat het tennisteam zover is gekomen. Na op zaterdag een paar wedstrijden te hebben gewonnen, strandde Byrthe in de halve finales (werden op zondagochtend om 8 uur gespeeld!). Al haar teamgenoten kwamen ook in de halve finale van hun categorie. Er werden 2 finaleplaatsen gehaald (maar niet gewonnen). Het was voor de meiden een erg gezellig teamweekend!
de 3 single speelsters met hun 2e prijs award
En de komende weekenden blijft Jarne sportief met elk weekend een baseball- en een voetbalwedstrijd. Nog even afwachten of het dit weekend doorgaat, want het weer lijkt om te slaan en er komt regen....... Wel een lang weekend voor de boeg: de scholen zijn maandag dicht i.v.m. Rosh Hashanah.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten