zondag 9 oktober 2016

Roadtrip

Wat hebben wij een geweldige roadtrip gemaakt deze zomer. Zoals ik in een eerder blog al vertelde, stond onze auto op ons te wachten in Denver. Daar begonnen we onze trip.

We kunnen na deze vakantie heel wat bezochte staten op ons lijstje bijschrijven: Colorado, Utah, Nevada, Californië, Arizona en New Mexico. En het een was nog mooier dan het ander. Deze staten geven een heel ander gevoel dan New Jersey. Alles is veel ruimer: je waant je af en toe echt in een western film. Je kunt kilometers en kilometers rijden zonder een huis te zien. En als er al een huis/boerderij staat, is het volgende huis mijlenver weg. Dat is echt totaal anders dan wat we in New Jersey gewend zijn.

Van tevoren hadden we onze reis grotendeels uitgestippeld. Voor het eerste deel van de reis hadden we Airbnb's geboekt. Overnachtingen voor het 2e deel van de reis hebben we onderweg geboekt (1 of 2 dagen vooruit). Airbnb was een goede keus, zo hebben we op veel verschillende plekken geslapen: een houten blokhut, een eigen woning in een township met gebruik van fitnessruimte en zwembad, een boomhut, bij mensen thuis wat leuke gesprekken oplevert, een tuinhuis met uitzicht op San Diego en een whirlpool op het terras, een boerderij middenin Compton (LA), etc. En als er geen Airbnb beschikbaar was in de buurt, sliepen we in motels.

Ook leuk dat vrienden van ons tegelijkertijd een rondreis maakten, zodat we een paar dagen samen konden optrekken. Zo hebben we met Jan Iemke, Jeanine, Ane en Nienke Bryce National Park en Zion National Park bezocht. En in San Francisco waren we met 3 gezinnen: daar sloten Richard, Sandra, Ilse en Guus zich ook aan. Erg gezellig met z'n allen!

Het is teveel om op te noemen wat we allemaal hebben gezien. Dus een paar highlights. De eerste parken die we hebben bezocht, maakten het meeste indruk. Waarschijnlijk ook, omdat ik nog nooit zoiets groots gezien had.

Arches National Park (Utah):

Daarna Zion National Park (Utah): heel indrukwekkend!



Bryce National Park (Utah):

lekker wandelen!



Ook een mooie ervaring was Death Valley (Californië). Een hele grote woestijn en een temperatuur van 50 graden. Natuurlijk wel uit de auto geweest om te voelen hoe warm, oftewel heet, dat eigenlijk is.



Yosemite National Park (Californië):




Naast deze prachtige parken hebben we een aantal steden bezocht: Las Vegas, San Francisco, Los Angeles (met natuurlijk Hollywood en Universal Studios), San Diego en Albuquerque (om de plekken te zien waar 'Breaking Bad' (netflix serie) zich afspeelt).

Natuurlijk super om alles te zien: Golden Gate Bridge, zeeleeuwen bij pier 39 (SF), Lombard Street, 'walk of fame' (viel eerlijk gezegd wat tegen), Hollywood sign, Universal Studios, etc. etc. En te lunchen in Los Pollos Hermanos (breaking bad). Maar de stad die ons het meest aansprak was San Diego. Een binnenstad met veel winkels en restaurantjes, het oude centrum en ook nog vlakbij een heerlijk strand!
De route langs de kust van San Francisco, via Los Angeles, naar San Diego is ook een hoogtepunt!
Hier sla ik de foto's maar even over, de meeste plekken kent iedereen wel van foto's of TV.

Old town San Diego
Vanuit San Diego zetten we weer koers richting Denver via Arizona en New Mexico. Wederom een prachtige route. In Arizona hebben we Flagstaff en Sedona aangedaan. In Sedona hebben we een prachtige wandeling gemaakt:





Daarna via route66 op naar New Mexico!
In New Mexico een stuk langs de Rio Grande gereden en de Gorgo Bridge opgelopen. Deze brug is 200 meter hoog (5e hoogste van de VS). Ik kan je nu vertellen dat dat heel hoog is. Spannend om bovenop die brug naar beneden naar de rivier te kijken.

Voor Byrthe en mij eindigde de reis in Denver (na nog een nachtje in Colorade Springs). Wij vlogen vanaf daar terug naar huis, omdat de volgende dag Byrthes tennis op de High School begon. Albert en Jarne zijn samen in een dag of 5 naar huis gereden via de noordelijke route (Wyoming, Nebraska, Iowa, Illinois, Ohio, en Pennsylvania). Onderweg zijn ze o.a. kuddes bizons tegengekomen en hebben ze een baseballwedstrijd van de Chicago Cubs bezocht. 

bizon in achtertuin van de Airbnb


Voor ons allemaal een onvergetelijke reis!
Wie weet gaan we volgend jaar zomer weer een roadtrip doen.... nu al zin in!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten