donderdag 27 oktober 2016

Nieuwe Amerikaanse ervaringen

Deze week weer 2 nieuwe Amerikaanse ervaringen aan ons rijtje toegevoegd.

Maandagavond naar de Great Jack O'lantern Blaze geweest. Met pompoenen zijn de mooiste dingen gemaakt, volgens Jarne: "Sicke gecarvede Halloween pompoenen tentoonstelling".
Ongeveer een uur loop je tussen de pompoenen door, over een brug, door een tunnel. Echt geweldig hoe alles gemaakt is.

Een kleine impressie (altijd lastig foto's in het donker):








Van de High School hadden we een officiële uitnodiging gekregen voor afgelopen dinsdagavond. Byrthe ontving haar 1e 'scholastic R award'. Elk jaar krijgen de leerlingen die het afgelopen schooljaar voor alle vakken een B (3.0) of hoger hebben gehaald ontvangen zo'n award. In de uitnodiging stond 'The high school staff is, indeed, proud of Byrthe's accomplishment. We hope she is equally proud to receive this award and will attend this recognition ceremony. Young ladies should wear dresses, skirts or dress slacks; gentlemen should wear shoes, slacks, and collared shirts. Jeans, sweats and sneakers are not appropriate for this occasion'.
Kortom een formele bijeenkomst.
We kregen bij binnenkomst een programmaboekje, waar o.a. alle namen van de leerlingen in stonden die een award ontvingen.
Het programma bestond uit toespraken van de principal, de assistant principle, de president van de Board of Education en een speech door een oud-leerling (class of 1966) die veel heeft bereikt. Vervolgens kregen de leerlingen één voor één hun 1e, 2e of 3e award. De High School is 4 jaar, dus je kunt max. 4 awards krijgen. Maar de leerlingen die een 4e award hebben gehaald, zitten inmiddels op college. Het schijnt dat het halen van deze awards belangrijk is bij de selectie voor colleges.

een beetje ver weg, maar hier zie je Byrthe op het podium
Let op het speldje in de linkerbovenhoek
 





















Er wordt echt uitgestraald dat je trots mag zijn op hetgeen je hebt bereikt. In Nederland wordt dit al gauw overdreven gevonden, maar eerlijk gezegd vind ik dat we in Nederland ook wel wat meer successen mogen vieren. En het mooie op de High School is dat iedereen zo'n award kan halen. Het is niet voorbehouden aan de zogenaamde 'slimme' leerlingen. Alle leerlingen volgen op hun eigen niveau hun vakken. Dus of je nu vakken op hoog of laag niveau volgt, iedereen kan een award verdienen.
Vanavond ging het om goede schoolprestaties, maar ze zijn hier net zo trots op leerlingen die het goed doen in een sport of bij een andere club (robotics, debat, chorus, etc) of bijv. heel actief zijn in de community.

Erg leuk om deze avond mee te maken en natuurlijk zijn we trots op Byrthe dat ze het zo goed heeft gedaan afgelopen jaar.

En ..... vandaag heeft Byrthe haar theorie-examen voor het rijbewijs gehaald! De afgelopen periode heeft ze daar op school les over gehad, omdat de meeste leerlingen dit schooljaar 16 worden. Met 16 mag je hier, onder begeleiding van je vader/moeder, rijden! Helaas is Byrthe nog lang geen 16, dus haar rijbewijs halen in Amerika gaat niet lukken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten