zondag 23 oktober 2016

Apple picking

De afgelopen weken twee echte Amerikaanse uitstapjes gemaakt:
'pumpkin picking' en 'apple picking'. Op vrije dagen en in de weekenden zijn dit veel gemaakt uitstapjes.

Op een vrije dag ging Byrthe met 2 vriendinnen naar de pumpkin farm. Jarne en ik zijn ook gegaan, konden we gelijk de meiden ophalen.
Op de pumpkin farm kon je met een hayride (tractor met wagens) naar het pumpkin field en naar 'corn mazes' (maïs doolhoven). Tijdens de hayride kom je allerlei Halloween taferelen tegen. Erg leuk gemaakt! 

Het pumpkin picking viel een beetje tegen: in een open veld liggen heel veel pompoenen en kun je je eigen pompoen uitzoeken om mee te nemen (uiteraard tegen betaling). Maar het idee is wel leuk en in ieder geval leuk om foto's mee te maken.











En de zaterdag erna zijn we naar een farm (Pennings Orchard) geweest voor 'apple picking'. Was een uitstapje vanuit Campina. Deze boerderij was ongeveer drie kwartier rijden, een prachtige route door Ringwood State Park en Wawayanda State Park. De bossen zijn nu in geweldige kleuren, je kijkt echt je ogen uit!
Apple picking is 'big business'. De auto's rijden af en aan, er is een grote winkel, er waren kinderfeestjes, .... Het is natuurlijk maar een korte periode in het jaar dat er appels geplukt kunnen worden, maar in die periode wordt het druk bezocht.
Ook onze catering was goed voorzien door Campina (broodjes, drinken, chips, koeken). Met een volle maag konden we appels gaan plukken. Erg leuk om door die enorme boomgaard in de heuvels te wandelen en appels te plukken.
Voorlopig hebben we appels genoeg in huis. Byrthe heeft al een heerlijke hollandse appeltaart gebakken en Jarne appelflappen, maar we hebben nog genoeg over voor andere baksels!






Geen opmerkingen:

Een reactie posten