maandag 28 november 2016

We komen al in kerststemming!

Afgelopen donderdag was het Thanksgiving, dus een lekker lang weekend!
Scholen hadden woensdag een halve dag, het weekend begon vroeg! En een echt vrij weekend, want voor (vandaag) maandag huiswerkvrij. Thanksgiving is een familieweekend. Er wordt heel wat afgereisd in de VS. Heb van verschillende mensen gehoord dat Thanksgiving het enige weekend per jaar is dat de hele familie bij elkaar is.

Wij zijn woensdagmiddag richting New York gereden. De stad is al (bijna) helemaal in kerstsfeer. Geweldig voor een wandeling! De lichtjes in de wereldberoemde kerstboom bij Rockefeller waren nog niet aan, dat gebeurt komende woensdag. 
's Avonds gingen we naar de show 'Christmas Spectacular' in Radio City Hall. Een goede manier om in de kerststemming te komen. Een anderhalf uur durende show rond een verhaal met de kerstman in NYC. Echt super! Heb nog nooit meer dan 50 kerstmannen op het podium zien dansen, maar nu wel! En in het laatste stuk kwam ook nog het echte kerstverhaal aan bod en zaten we bij de kerststal.




Een goed begin van een lang weekend!
Met thanksgiving hebben we volgens Amerikaanse traditie 'turkey' gegeten met cranberrysaus. Erg lekker!
En de dag na Thanksgiving is het de grote dag: Black Friday! Heel veel aanbiedingen in de winkels, maar ook online. Natuurlijk hebben we daar ook aan meegedaan, maar vooral online. We zijn wel even naar de shoppingmall geweest. De drukte in de mall viel me mee (ook al was het heel druk), maar de wegen ernaar toe stonden vol met files. Wilden toch even een beetje Black Friday ervaring opdoen.

En na Thanksgiving beginnen de voorbereidingen voor Kerstmis. Afgelopen weekend zag je in veel tuinen de eerste kerstversiering komen en er werden volop kerstbomen gekocht.
Ook ons huis komt steeds meer in kerstsfeer!

Helaas moest Albert vrijdag met het vliegtuig richting Amsterdam, maar wij (Byrthe, Jarne en ik) hebben genoten van het weekend en van het nog steeds mooie, maar wel wat koudere weer:

Wandelen in Ramapo Valley (als je heel goed kijkt zie je in de verte de skyline van NYC):


Wandelen en fietsen in Central Park:




Een geslaagd lang weekend!
Nu weer het normale leven in tot kerst. Deze week nog wel even aan het werk voor de Sint, want deze Nederlandse traditie houden we ook in ere met surprises en gedichten. Verschillende kamers in huis zijn verboden terrein!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten