maandag 31 augustus 2015

Vakantie bijna voorbij.....

Wat zijn wij de afgelopen zes weken toch verwend:

jassen en lange broeken hebben we nog niet nodig gehad. Het is (bijna) altijd mooi weer. We kunnen elke avond buiten eten, overdag heeft het bijna niet geregend (misschien 2 dagen iets regen gehad, 's nachts wel af en toe een bui). De afgelopen dagen was het iets koeler (zo'n 28 graden), maar voor de komende dagen worden weer temperaturen voorspeld van boven de 30 graden. Vanochtend om 7 uur was het al 23 graden. Het voelt vandaag erg benauwd aan, nodigt niet echt uit om buiten actief te zijn. We zijn dan ook erg blij met onze airco :).

we genieten volop van de natuur: alle dieren om ons heen blijft bijzonder. Dat hebben we niet in onze achtertuin in Heeswijk Dinther (de duiven uit HD missen we niet).

alle uitstapjes: na de baseballwedstrijden, zijn we afgelopen zaterdag bij een american footballgame geweest (Albert had kaartjes gekregen via zijn werk). In het MetLife Stadium passen maar liefst 82.000 toeschouwers. Heel groot dus. Het was weer een echte Amerikaanse belevenis: meer dan genoeg te eten en te drinken en veel gezelligheid op de tribunes. Op het veld gebeurt heel wat meer dan tijdens een baseballwedstrijd, dus meer vertier. Maar het spel is lastig te volgen. Het gaat zo snel dat je soms niet door hebt welke speler de bal heeft. En voor je het weet, ligt het spel alweer stil door een overtreding of doordat de bal weer op de grond ligt.
Nooit geweten dat de selectie van een footballteam uit bijna 100 spelers bestaat, waarvan er 49 meedoen aan een wedstrijd. Er staan er 11 in het veld. Elke keer dat het spel stil ligt, wordt er volop gewisseld. Ben benieuwd of alle spelers elkaar bij naam kennen.....

De afgelopen weken zijn ons heel goed bevallen. Het is gewoon één grote vakantie (behalve dat Albert moet werken), maar dat gaat deze week veranderen.
Komende donderdag is de eerste schooldag voor Byrthe en Jarne. Dat vinden ze allebei heel spannend (en Albert en ik ook).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten