zaterdag 18 maart 2017

Nog volop winter

Terwijl ik dit schrijf, sneeuwt het buiten volop. Ja, het is hier nog echt winter.
Vorig weekend was eigenlijk de afsluiting van het skiseizoen gepland. Op zaterdag was de 'Campgaw cardboard classic' oftewel met een sleetje gemaakt van karton en duc tape de berg af. Albert en Jarne hadden een erg leuke slee gemaakt. En 'shark attack' ging ook nog eens als een speer de berg af. Een leuk evenement en het leverde Jarne o.a. 4 tubing kaartjes op. Dus morgen gaan we tuben!


En toen kwam afgelopen dinsdag sneeuwstorm 'Stella' langs. Gezien de verontruste appjes uit Nederland, zijn jullie hiervan op de hoogte.
Een mooie ervaring: non-stop sneeuw, uren en uren lang. Alles was gesloten (scholen, kantoren, meeste winkels (zelfs de Starbucks, ....). Het zag er prachtig uit en aangezien we toch niet de deur uit hoefden, hadden we nergens last van. Natuurlijk gingen Albert en Jarne er nog wel even op uit met de Jeep....
Aan het eind van de dag lag er tussen de 35 en 45 cm sneeuw in onze tuin (afhankelijk van waar we gingen meten). Een mooi pak wat waarschijnlijk wel even blijft liggen.









De volgende ochtend begonnen de scholen 2 uur later dan normaal, omdat de wegen nog lang niet schoon waren. En dat bleek, want toen ik Byrthe naar school wilde brengen, kwam ik onze oprit niet uit. Kon niet voor- of achteruit. Na flink wat extra sneeuw scheppen, lukte het uiteindelijk toch.

En deze week kon er weer volop geskied/gesnowboard worden. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. En vanmiddag dus weer nieuwe sneeuw erbij.... Afwachten wanneer de lente hier gaat beginnen.......





Geen opmerkingen:

Een reactie posten