vrijdag 21 april 2017

Egg hunting

Weer een verschil tussen Nederlandse en Amerikaanse tradities.
In Nederland laten we kinderen eieren zoeken. Ook dit jaar hebben we op 1e Paasdag eieren verstopt in de tuin (overigens kennen we hier maar 1 paasdag, op paasmaandag gewoon naar school en werk).
Ben, Dorothé, Evy en Bas waren vrijdag aangekomen in Amerika om hier de 'meivakantie' door te brengen. Dus zondagochtend werd er flink gezocht in de tuin. En daarna de rollen omgekeerd en mochten de ouders eieren zoeken.
's Middags waren we uitgenodigd voor een Grieks paasfeest bij één van mijn tennismaatjes. Zij is van oorsprong Engels en hij Grieks. Het was heerlijk weer (28 graden), werd dus een mooi tuinfeest. Het zwembad in hun tuin was open, dus daar werd door de kinderen gretig gebruik van gemaakt.

Tijdens het feest mochten de 'kleine' kinderen 'egg hunten'. En dat is met recht hunten. Het hele grasveld lag bezaaid met paaseieren. De kinderen renden er rond en probeerden hun emmer zo vol mogelijk te krijgen. Er hoefde dus niet gezocht te worden, de eieren lagen voor het oprapen. Alle kinderen hadden meer dan een emmer vol met plastic 'surprise'-eieren. Plastic eieren met kleine kadootjes en soms (gesmolten) chocola erin.

de eieren in het gras

en maar 'zoeken'

Een heerlijke middag gehad met heel veel lekker eten. Echt een 'over de top' party, die ik niet snel nog een keer meemaak, denk ik.
Aan het eind van het feest werd er nog een supergroot paasei 'geslacht'. Paasei werd uitgepakt en aan stukjes gehakt met een hamer. Alle kinderen kregen een plastic tasje met hun naam erop en konden hierin chocola verzamelen.

vlees aan het spit



paasei uitpakken
huis waar het feest was

Geen opmerkingen:

Een reactie posten