vrijdag 21 april 2017

Laatste marking period

De tijd vliegt..... erg jammer, want het einde van ons Amerika-avontuur komt steeds dichterbij.
Inmiddels zijn de kinderen gestart met hun laatste marking-period (schooljaar is verdeeld in 4 marking periods). En ook het sportseizoen start weer. Dat betekende gelijk een erg drukke week voor Jarne.

Daarmee was de vakantie snel vergeten. Vorige week hadden de kinderen namelijk spring break. En wij hadden er een paar extra dagen aan vastgeplakt (vooraf) om af te reizen naar de Dutch Caribbean (Curacao). Wat een geweldig eiland. Echt genoten! Niet alleen van de bitterballen, frikandellen, haring en hagelslag, maar vooral van het heerlijke weer, de prachtige zee, het snorkelen en vooral ook de 'relaxtheid'. We hebben op verschillende plekken overnacht, zodat we zoveel mogelijk konden zien.
Aanraders: uiteraard Willemstad, het beklimmen van de Christoffelberg (en dat is behoorlijk klimmen, zeker in de warmte) en shete boka. Dat laatste was echt prachtig. Een prachtige kust waar de golven op de rotsen stuk slaan, waardoor je prachtige beelden krijgt. Bijv. de Boka Pistol: het lijkt echt een pistool, je hoort een knal en daarna spuit het water omhoog. Of de Boka Tabla: golven in een grot.
Weer een echte verwenweek gehad op Curacao. Wat zijn er toch een prachtige plekken op de wereld en wat geweldig dat wij daar zoveel van mogen zien!
Een paar foto's van deze week:
zo begonnen we onze vakantie


de beroemde huisjes in Willemstad

zonsondergang vanaf ons huisje

heel veel cactussen op Curacao

Christoffelberg

Boka Pistol


Deze week dus begonnen met de laatste marking period in Amerika.
Voor Jarne betekend ook dat het track seizoen met school is gestart. 3x per week trainen en elke week een wedstrijd. Jarne heeft zijn eerste mijl weer gelopen in schoolverband. (iedereen kiest een onderdeel die hij/zij wil doen). Eigenlijk wilde hij ook meedoen aan de estafette, maar daar werd een reserve voor opgetrommeld, omdat Jarne naar zijn baseball training moest. Deze week 2 trainingen gehad en morgen start het seizoen officieel. Dat begint met een parade van alle teams door het dorp naar de baseball velden. En daarna heeft Jarnes team de eerste wedstrijd.
Om inspiratie op te doen zijn we afgelopen zaterdag, samen met ons Nederlands bezoek, naar een wedstrijd van de NY Yankees geweest. Altijd leuk. Meestal gaan we naar de NY Mets, maar zij speelden afgelopen weekend in Miami. Dat is een beetje te ver weg.

Deze week had Jarne ook nog een jazz concert met zijn middle school jazz band samen met de jazz band van de high school. Het blijft geweldig om al die leerlingen te horen en zien spelen. Het klonk echt prachtig.
De komende weken volgen nog concerten op de middle school van de jazzband, van het wind ensemble en het Spring concert met de grote band. Echt jammer dat we in Nederland deze muziek cultuur niet op de scholen hebben. Dat zal Jarne echt gaan missen.

Kortom: Jarne hoeft zich niet te vervelen de komende weken. Bovendien zijn zijn leraren ook niet zuinig met huiswerk. Ook dat moet nog gebeuren tussen alle activiteiten door......

beetje onduidelijke foto: Jarne linksboven

Nu iets duidelijker, maar niet spelend....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten