zaterdag 14 mei 2016

Meivakantie NL

Zoals ik in mijn vorige blog schreef hadden wij ons huis vol tijdens de meivakantie in NL.
Druk, maar gezellig! En tijd voor leuke uitstapjes.

Mijn ouders en zus kwamen de 1e week van de meivakantie langs. Super dat ze nu met eigen ogen konden zien hoe we wonen, hoe de omgeving eruit ziet en hoe het hier met ons gaat. En natuurlijk dat mijn ouders een keer in de wereldstad New York konden rondlopen (mijn zus was er ooit al eens geweest).

Wat hebben we allemaal gedaan? Op zondag met z'n allen in de auto naar NYC: rondgelopen door Greenwich Village, Washington Square Park en natuurlijk lekker geluncht. De rest van de week moesten Byrthe en Jarne gewoon naar school en Albert werken, dus zijn we met z'n 4en op pad geweest: gewandeld door Ramapo Valley (prachtig natuurgebied aan eind van onze straat), dagje met de boot naar Ellis Island en Liberty Island, dagje hop on/hop off NYC, gewandeld in Harriman State Park (in New York State, half uurtje rijden), shoppen in Garden State Plaza. En ook gewoon lekker thuis geweest en gekeken bij sportwedstrijden van Byrthe (atletiek) en Jarne (baseball).
Een kleine impressie van de week:



 
 

















En de 2e week waren Marleen, Hans, Niek en Gitte op bezoek. Helaas was het deze week minder mooi weer, veel regen..... Natuurlijk hebben we met hun ook een aantal uitstapjes gedaan en zelf zijn ze een paar dagen naar het (regenachtige) New York geweest.


Met z'n allen naar een baseball wedstrijd van de NY Mets

















Helaas ging Jarnes baseballwedstrijd deze week niet door, omdat het veld te nat was..... Wel zijn we Jarne gaan aanmoedigen tijdens een atletiekwedstrijd (100 meter sprint en de mijl (1600 meter) gelopen.

Wederom wandelen in Ramapo Valley (andere route) 
Op Jarnes school was toevallig deze week het Spring Concert. Er waren optredens van de Gold Band, het Wind Ensemble en de Blue Band. De Bands bestaan beide uit ongeveer 110 leerlingen en het Wind Ensemble uit ongeveer 30 leerlingen. Jarne zit in het Wind Ensemble en de Blue Band.
De week ervoor had Jarne opgetreden met zijn Jazz Band (20 leerlingen) bij de High School, samen met de Jazz Band van de High School.
Het blijft geweldig om al die kinderen samen muziek te horen maken. Klinkt echt prachtig en je ziet dat ze er plezier in hebben. En Jarnes muziekleraar Mr. Stephenson staat met veel trots voor de groep. Hij weet zijn enthousiasme heel goed op de kinderen over te brengen!
A.s. maandag mogen we wederom gaan genieten van een Jazz concert bij de Middle School. Dan horen we alleen de Jazz Band en Jarne mag een solo spelen deze avond. Spannend! 

De laatste avond zijn we naar Medieval Times geweest. Tijdens een diner hebben we genoten van een riddertoernooi. 












Geen opmerkingen:

Een reactie posten