donderdag 26 mei 2016

Zomer!


Heerlijk! De zomer heeft zijn intrede gedaan. We hebben prachtig weer en in de tuin wemelt het van de dieren. De chipmunks en eekhoorns spelen de hele dag door. De mooiste vogels vliegen rond en onze groundhog heeft jongen gekregen. Deze durven steeds verder de tuin in te lopen. En voor het raam van de studeerkamer zit een vogel te nestelen. Helaas vliegt deze steeds weg als ik een foto wil maken. We zijn nog steeds aan het uizoeken welke vogel het nou precies is, maar we houden het op een 'american robin'. Ben inmiddels ook het eerste reekalfje tegengekomen. Helaas nog niet in onze eigen tuin, maar bij een paar tuinen verderop in de straat. Echt prachtig de natuur hier!


Jarne zit middenin zijn baseballseizoen. Nog 2 wedstrijden (ze staan bovenaan) en dan beginnen de play offs. Het is weer een erg leuk seizoen met mooie wedstrijden! Jarne heeft afgelopen zaterdag zijn eerste homerun geslagen, hij was de 'man of the match'.


En Byrthes ateletiekseizoen zit er inmiddels op. Helaas heeft ze niet veel wedstrijden mee kunnen doen door blessures, maar wel een mooie conditie op kunnen bouwen. Vorige week is ze met de 'freshman girls' (meiden uit de 9e klas) kampioen geworden in hun divisie. Leuke afsluiter!

Jarne heeft de afgelopen weken 2 muziekoptredens gehad: Spring concert met de Blue Band en Wind Ensemble en vorige week een Jazzconcert. In de Jazzband zitten 20 leerlingen uit de 7e en 8e klas. Een deel van de kantine op school was omgebouwd tot 'jazzcafé'. Zag er erg leuk uit en er werd enthousiast gespeeld. Bijna alle kinderen speelden een solo. Dus voor iedereen applaus!
Hieronder twee zoekplaatjes: probeer Jarne maar te vinden...... 












Voor wie het leuk vindt om wat van de muziek te horen:
- concert opnames
Via deze link kom je op de website van Jarnes school, waar zijn muziekleraar alle opnames op heeft gezet. Je kunt dus ook nog naar het winterconcert luisteren....

En nu ga ik weer lekker naar buiten: even een wandeling maken, kan ik Byrthe tegemoet lopen. Zij komt uit school naar huis gelopen (half uurtje lopen).






Geen opmerkingen:

Een reactie posten