maandag 9 mei 2016

Eindelijk weer een update!

Tja, het blijkt toch lastiger dan gedacht om regelmatig een blog te posten.....
Het is inmiddels alweer mei. Nog 1,5 maand en de kinderen hebben hun eerste Amerikaanse schooljaar er alweer op zitten. De tijd vliegt.....
Maar... er komt nog een schooljaar achteraan. Inmiddels is het zeker dat we tot augustus 2017 in Ramsey blijven. Het 2e schooljaar zal een stuk makkelijker starten zijn. Byrthe en Jarne blijven beide op dezelfde school, dus hoeven nu niet eerst te wennen, maar weten waar ze aan toe zijn. Jarne sluit volgend jaar de Middle School af met een echte 'graduation'.  Schijnt een hele happening te zijn. Wel leuk om dat dan van dichtbij mee te maken. Maar goed.... zover is het nog lang niet (gelukkig!). We gaan eerst nog lekker ruim een jaar genieten!

Maar wat hebben we de afgelopen maand allemaal gedaan?
Half april hadden de kinderen 'springbreak'. Eindelijk een week vakantie! Deze hebben we goed besteed in Mexico. Wat een geweldig land! We zaten in een prachtig kleurrijk appartement aan het strand. 24 uur lang hoorden en genoten we van de zee en 's ochtends van een prachtige zonsopkomst. Geweldig!












We konden direct voor de deur snorkelen. Dat hebben we dan ook veel gedaan. Wat een mooie onderwaterwereld met heel veel verschillende vissen. Prachtig!
Op nog geen 100 meter van ons appartement was het heerlijk toeven in 'Buena Vida'. Op een schommel aan de bar, in een hangmat of gewoon op een stoel genietend van een cocktail en lekker eten.



En natuurlijk een paar dagtrips gemaakt:
- een dagje met een privégids op stap: snorkelen met schildpadden, wandelen door de jungle en naar cenotes (grotten met ondergrondse riviertjes/meertjes). Heel bijzonder (en best een beetje spannend) om in een donkere grot te zwemmen!
- een jeepsafari door de jungle naar Sian Ka`an en vervolgens met een bootje de Caribische zee op: dolfijnen, zeekoe, narwal, vogeleiland, snorkelen bij een rif, etc. Veel gezien. Kortom een geweldige dag!
- naar Tulum: maya ruines en heel veel leguanen....

Hieronder een paar foto's.
Cenotes






met jeep door jungle
te voet door jungle

pelikanen op vogeleiland
dolfijnen naast de boot



Tulum
één van de vele leguanen
We hebben alle vier genoten van deze week in Mexico!

Daarna was het wel weer even wennen om het 'gewone' leven op te pakken...... Dit 'gewone' leven werd snel onderbroken door bezoek: de meivakantie in Nederland zorgde voor een vol huis in Ramsey. Gezellig! Mijn ouders en zus zijn een week geweest en daarna een week vrienden (Marleen, Hans, Niek en Gitte). Meer daarover in mijn volgende blog.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten